неділя, 21 грудня 2014 16:44

Обама: не схоже, що Путін когось "переграв"

Обама: не схоже, що Путін когось "переграв"
Барак Обама. Фото: vlasti.net

Президент США Барак Обама назвав неслушними розмови про те, що президент Росії Володимир Путін "переграв" своїх західних колег..

Про це американський лідер розповів в інтерв'ю CNN, пише Slon.

"Три-чотири місяці тому всі говорили, що він як шахіст переграв Захід і особисто мене, тощо. Зараз він зіткнувся з колапсом рубля, серйозною фінансовою кризою і скороченням економіки", - заявив глава держави.

На думку Обами, такі результати політики Путіна "не схожі на досягнення того, хто перехитрив" американського президента або США.

"У деяких дипломатів є таке відчуття на рівні рефлексу, що якщо спочатку стріляти, а потім думати, то ти здаєшся сильним. Я з цим не згоден. Ми проявили жорстку позицію щодо країн, які, на нашу думку, порушують міжнародне законодавство або протистоять нашим інтересам", - додав Обама.

19 грудня США, Канада і Євросоюз розширили свої санкції проти Росії. Вашингтон і Брюссель ввели заборону на економічні відносини з підприємствами півострова, а також поповнили "чорні списки" осіб, чиї активи будуть заморожені. Оттава, в свою чергу, заборонила поставляти в Росію обладнання для видобутку та розвідки нафти.

Зараз ви читаєте новину «Обама: не схоже, що Путін когось "переграв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути