вівторок, 04 листопада 2014 16:31

Новий рекорд: львів'янин зубами протягнув 56-тонний пасажирський вагон
15

Фото: Ярослав Тимчишин

Львів'янин Олег Скавиш, на прізвисько "Тягнизуб" встановив новий силовий рекорд, протягнувши пасажирський залізничний вагон вагою 56 тон на відстань 12 метрів. Особливість цього рекорду полягає в тому, що вантаж вагон Олег тягнув зубами без жодної додаткової опори.

Олег Скавиш не є професійним спортсменом, у повсякденному житті він працює лікарем - педіатром у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, тож тренується тільки у вільний від роботи час.

Важкою атлетикою і стронгменом Олег почав займатися у 19 років, до того був звичайним худорлявим підлітком, що не відрізнявся особливою статурою серед однолітків. Зараз йому вже 32 і серед його спортивних здобутків є буксирування зубами 120-ти тонного корабля в Євпаторії, а також перетягування трамвайного вагону у Львові. Олег розповів, що ідея роботи з вантажами за допомогою зубів, прийшла до нього під час звичайних тренувань у атлетичному залі, тоді він зацікавився цирковим силовим мистецтвом. Як повідомив спортсмен його надихали циркові силачі минулого, що гнули підкови та переносили великі вантажі, затиснувши їх зубами.

Рекорд був зафіксований Національним реєстром рекордів України.

Зараз ви читаєте новину «Новий рекорд: львів'янин зубами протягнув 56-тонний пасажирський вагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути