субота, 20 березня 2010 14:13

Нова ціна на газ стане для України шоком - Симонов

Нова ціна на газ стане для України шоком - Симонов

Керівник Фонду національної енергетичної безпеки Росії Костянтин Симонов пророкує Україні шок. На науковій конференції в Донецьку, присвяченої російсько-українським відносинам він заявив, що нова ціна на газ буде справжнім шоком для України.

"Скільки б ми не говорили про братерство наших народів, як тільки підходимо до теми грошей ... Росія вже пробачила Україні 8 млрд. доларів штрафних санкцій. Де ті рамки поступок, на які Росія повинна йти? І згідно чи населення Росії на ці поступки?", - наголосив чиновник.

"У новому уряді України вже кажуть: ми будемо наполягати на зміні газових договорів з Росією. Ситуація на ринку заплутана. Дивлячись на Грецію, неважко здогадатися, що буде в Україні, коли уряд буде змушений піти на непопулярні заходи, підвищить ціну на газ. Трохи днів залишається до того моменту коли знову спливе тема газових переговорів, які будуть дуже болісними", - розповів Симонов

Сам Симонов заявив, що є прихильником того, щоб відносини в газовій сфері між Росією і Україною будувалися виключно на комерційній основі. Але він також упевнений, що економіка України не здатна витримати комерційної ціни на газ. Нова ціна стане для України шоком, кілька разів підкреслив Сімонов.

У зв"язку з цим він звернувся до Надзвичайного та Повноважного посла Росії в Україні Михайла Зурабова, який був присутній в якості гостя на конференції в Донецьку: "Чи бачить Росія Україну в якості транзитної держави?" Отримавши відповідь, з якої випливало скоріше ні, ніж так, Костянтин Симонов зауважив: "Тоді ситуація для України ще драматичніше. Тоді вона залишиться з туркменським газом".

Проти такого підходу виступив депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін: "Я б знизив ціну на газ для України, якщо тут введуть дві державні мови. Париж коштує меси!"

Всі російські учасники конференції зійшлися на думці, що серйозні економічні проблеми в Україні можуть стати проблемою і для Росії.

Зараз ви читаєте новину «Нова ціна на газ стане для України шоком - Симонов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути