субота, 02 квітня 2016 17:43

Німецька розвідка шпигувала за міжнародними організаціями

Німецька розвідка шпигувала за міжнародними організаціями

Німецька служба розвідки (BND) шпигувала за західними партнерами не лише в Європі, а також і за міжнародними організаціями.

Про це пише німецький тижневик Der Spiegel, зазначає Укрінформ.

"Федеральна розвідувальна служба стежила за віддаленими дружніми державами і міжнародними організаціями, серед цілей були ізраїльські прем'єри і МЗС США", - зазначає видання.

Крім відомства прем'єра-міністра Ізраїлю, серед "підопічних" BND також були міністерства внутрішніх справ у Відні і Бельгії, оборонне відомство в Лондоні, промислові концерни, такі як Eurocopter і EADS. Крім того, в списках розвідслужби ФРН значилася організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Міжнародний валютний фонд, льотний центр Національного управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору США (НАСА), програма по боротьбі з наркотиками ООН.

Також Der Spiegel наголошує, що президент служби Герхард Шиндлер у 2013 році, після того, як скандал тільки розгорівся на тлі одкровення Едварда Сноудена, пообіцяв більше не здійснювати стеження за партнерами по НАТО і дружніми державами ЄС, однак деякі з цих напрямків і після того залишалися "активними", що виявилося в результаті роботи спеціальної комісії бундестагу.

Зараз ви читаєте новину «Німецька розвідка шпигувала за міжнародними організаціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути