середа, 21 вересня 2016 16:34

Незрячій сироті Катерині П'ятаковій потрібні гроші на поїздку до лікарні Мінська

 

Незряча сирота 19-річна Катерина П'ятакова з міста Олександрія Кировоградської області має хронічну ниркову недостатність, термінальну стадію. Дівчині потрібна трансплантація нирки. Операцію робитимуть у Білорусі. $60 тис. перерахували до клініки Мінська. Але опікуну і дівчині немає за що їхати, потрібна допомога.

"Я - старша сестра матері Каті. Її позбавили батьківських прав, бо зловживає спиртним. Батько помер від ниркової недостатності. Катя хворіє від народження. Під час важких пологів вона наковталася вод. Постраждали нирки і легені. Її ледве врятували. Коли дитині було 1,5 року, батьки поїхали на заробітки. Залишили її біля бабусі. А згодом забрали до себе в Москву. Дитина почала дуже хворіти. В 4,5 року я забрала її до себе. Батьки грошима допомагали лише рік. І то перші півроку, а далі майже не присилали. Я дитину виховувала сама. Від мене вона пішла до школи. Опікунство я не оформляла доти, доки не постало питання про гемодіаліз. Треба було підписувати документи. Оформлення опікунства затягувалося через бюрократію. Катя хвилювалася. Це відобразилося на її здоров'ї. Хоч із гемодіалізом почувалася значно краще, 2013 року їй різко погіршало. В голові виявили новоутворення, кальціонувалася судина. Була гідроцефалія, це вплинуло на зорові нерви. Вона різко втратила зір", - розповіла Gazeta.ua опікун Ірина Дробот.

Гроші на операцію в Білорусі збирали за допомогою небайдужих людей. 2014-го необхідну суму перерахували до дитячої лікарні №2, що в Мінську.

"Упродовж року ми кожні три місяці їздили з Катею на плановий контроль. Одна поїздка коштувала 400 доларів. Катю тепер перевели до дорослої лікарні. Гроші на пересадку перейшли до їхньої лікарні. Нам сказали, що їй складно підібрати донора. Бо в неї хоч і перша група крові, але складна форма. В нас був ще й такий варіант. У Туреччині є клініка "Медікана". Там пропонують трансплантацію, коли сім'ї хворих обмінюються нирками здорових членів родини. Я пройшла обстеження. Все було ідеально, як для мого віку. Але в березні цього року в мене на лівому плечі виявили злоякісну пухлину. Мене прооперували. Однак стався рецидив, потрібно оперувати. В середині жовтня ми з Катею знову маємо їхати на плановий контроль. Але у нас немає на це грошей, тому просимо допомоги", - сказала Ірина Володимирівна.

Реквізити для допомоги:

картка Приватбанку - 5168 7420 6957 0830 (Дробот Ірина Володимирівна);

контакти Катерини П'ятакової: (097) 769-28-43.

Зараз ви читаєте новину «Незрячій сироті Катерині П'ятаковій потрібні гроші на поїздку до лікарні Мінська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути