четвер, 23 лютого 2012 16:06

Незаконне знищення тварин стане кримінальною справою

Незаконне знищення тварин стане кримінальною справою

Депутат від НУ-НС Микола Кульчинський вніс на розгляд парламенту законопроект, який би регулював процес придбання та утримання домашніх тварин, а також ситуацію з бездомними собаками та котами.Про це повідомляє Ліга:Закон.

Цей документ зокрема пропонує заборонити всі методи винищення тварин, крім евтаназії. Причому необхідність застосування евтаназії має підтверджуватися письмовим висновком виконавчого органу місцевого самоврядування та узгоджуватися із місцевими зоозахисним благодійним та суспільним організаціям.

Також у документі йдеться про заборону розводити домашніх безпородних тварин; пропонується ввести кримінальну відповідальність для тих, хто незаконно знищує тварин. Так само кримінальна відповідальність та грошове стягнення загрожуватиме тим, хто вбиває бездомних тварин з метою споживання або використання шкіри та хутра.

Стосовно собак небезпечних порід - згідно проекту закону, для їх придбання громадянам необхідно підготувати ряд документів, таких як: довідка з психоневрологічного диспансеру про можливості утримання такої тварини; довідку з наркологічного диспансеру, про те,що даної особи немає на обліку; довідку дільничого міліціонера відносно благополуччя родини. Також людині, що бажає придбати таку собаку, має бути не менше 18 років.

Автор законопроекту пропонує також запровадити адміністративну відповідальність за вигулювання собак небезпечних порід у громадських місцях без повідця та намордника.

Зараз ви читаєте новину «Незаконне знищення тварин стане кримінальною справою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути