четвер, 08 грудня 2016 17:35

Необхідно збільшити доплати військовим у зоні АТО - Чорновол

Необхідно збільшити доплати військовим у зоні АТО - Чорновол

Фракція "Народний фронт" вимагає встановити справедливість, передбачавши суттєві доплати для військових, які несуть службу в зоні АТО.

Про це заявила член комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, представник фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол на брифінгу в парламенті.

Вона зазначила, що протягом останніх років заробітна плата військовослужбовців суттєво підвищилась і дорівнює середній у Києві, однак досі існує несправедливість у різниці доходів тих, хто служить у тилу та в зоні АТО.

"Фракція "Народний фронт" прийняла принципове рішення, що якщо ми говоримо про зарплати військовослужбовців, то має бути істотна доплата за службу в зоні АТО", - заявила народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Береза – Новинському: "Де ви були, коли розстрілювали Майдан?"

За її словами, сьогодні доплату отримують ті військовослужбовці, які перебувають на першій лінії, а в інших зонах АТО отримують доплату лише 1200 грн. На думку народного депутата, це дуже маленька доплата, оскільки "не лише перша лінія перебуває в небезпечній для життя ситуації".

"Ті підрозділи, які стоять трохи далі в тилу, так само потрапляють під обстріли, так само страждають від рейдів диверсантів і так само організовують рейди в "сіру зону". Тому це теж є загрозою для життя і здоров'я. Знову ж таки - не порівняти умови в зоні АТО і на мирній території", - зазначила Тетяна Чорновіл.

Саме тому, вважає парламентарій, має бути встановлена справедливість у вигляді різниці у зарплатах військовослужбовців, які перебувають на мирній території і в зоні АТО.

За її словами, з цієї метою з Держбюджету необхідно виділити 700 млн грн, які "отримує Україна на відшкодування участі українських миротворчих контингентів у закордонних місіях".

"Це чималі кошти. Державний бюджет отримує більше мільярда, але ці кошти не йдуть у бюджет Міністерства оборони, а йдуть у загальний фонд. Тому пропозиція комітету з нацбезпеки і оборони, щоб коштами за участь наших військових у миротворчих місіях розпоряджалося Міністерство оборони", - заявила Тетяна Чорновол.

На її думку, це є цілком справедливим, оскільки Міноборони фінансує ці миротворчі місії, а відшкодування не отримує. Саме ці кошти міністерство може спрямувати на різницю в зарплатах військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Необхідно збільшити доплати військовим у зоні АТО - Чорновол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути