середа, 31 січня 2024 18:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Не сучасні технології - Редіс назвав, що головне на полі бою

Не сучасні технології - Редіс назвав, що головне на полі бою
Найкраще - це мотивований, добре підготовлений, дисциплінований солдат, сказав Денис Прокопенко. Фото: tsn.ua

Командир 12-ої бригади спеціального призначення "Азов" Національної гвардії, підполковник Денис Прокопенко вважає, що всебічно розвиватися треба не лише у сферах озброєння й технологій. Ключову роль відіграє саме особовий склад, а саме - піхота.

Про це Прокопенко сказав у відеопромові до делегатів військової конференції EstMil. tech 2024 у Таллінні, повідомила сторінка "Азову".

"Багато речей працюють, коли противник бігає у капцях і їздить на верблюдах, але не працюють проти регулярних військ у великій сухопутній війні з перевагою противника в усіх аспектах, в тому числі й в застосуванні технологій. Тому ми зробили висновок, який став основою нинішньої концепції підготовки у 12-й бригаді "Азов". Найкраща зброя - це мотивований, добре підготовлений, дисциплінований солдат, а його найкращий помічник - новітні надійні технології. Я вважаю, що майбутнє за єдиною системою, яка включає всебічний розвиток не тільки озброєння і технологій, а й нашого найціннішого ресурсу - піхоти", - заявив військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС дійшли згоди: Україна отримає більше 1 млн артилерійських снарядів

"Здавалося б, що з кожним роком роль солдата на полі бою стає все менш значущою. Більшість вважає, що штучний інтелект повністю замінить солдатів на полі бою у найближчому майбутньому. Звичайно, технології - це майбутнє, але в першу чергу війна - це мистецтво, а не просто гонка технологій, в рамках якої солдат починає стагнувати через думку про те, що роботизована техніка повністю замінить його", - сказав Прокопенко.

Міністр оборони Рустем Умєров затвердив Концепцію військової кадрової політики до 2028 року. Збройні сили України перейдуть на військову службу за контрактом. Строкову військову службу замінять інтенсивною військовою підготовкою громадян призовного віку, повідомили в Міноборони.

У Міністерстві оборони, ЗСУ та інших складових сектора безпеки і оборони запровадили вже 315 стандартів НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Не сучасні технології - Редіс назвав, що головне на полі бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути