понеділок, 09 вересня 2013 21:27

Навальний оголосив про народження справжньої опозиції в Росії

Навальний оголосив про народження справжньої опозиції в Росії
Олексій Навальний. Фото: АР

Олексій Навальний на мітингу на Болотній площі , присвяченому підсумкам виборів мера Москви , оголосив про народження в Росії справжньої опозиції . За його словами, в Росії під час його передвиборної компанії зародився політичний рух, який відстоює інтереси більшості.

Свій результат на виборах мера Москви Навальний назвав "перемогою", пояснивши це тим, що за нього проголосував кожен третій виборець. Також Навальний зазначив , що набрав на виборах більше, ніж кандидати від інших опозиційних політичних рухів і партій. Він закликав їх до співпраці, але зазначив, що являє собою лідируючу опозиційну силу, за якою їм необхідно слідувати.

"Я знаю  як перетворити політичну машину в паровий каток , який розчавить "Єдину Росію"" , - заявив Навальний.

За словами Навального , він не збирається закликати присутніх прихильників не залишати Болотну площу. Навальний сказав, що коли настане час закликати до несанкціонованих акцій , "перевертати машини, підпалювати фаейри ", тоді він оголосить про це .

Про які-небудь подальші конкретні кроки, які він збирається зробити, Навальний не повідомив, відзначивши лише, що його передвиборний штаб продовжить роботу і домагатиметься проведення другого туру виборів.

Мітинг на Болотній площі узгоджений з владою Москви, його заявлена ??чисельність - 2,5 тисячі осіб. За даними правоохоронних органів, в акції взяли участь не менше 9 тисяч осіб, у зв'язку з чим повідомлялося, що організатори будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за перевищення чисельності акції. Тим часом ще в травні 2012 року Конституційний суд РФ ухвалив, що одне лише перевищення чисельності не може бути підставою для покарання організаторів .

Олексій Навальний набрав на виборах мера Москви 27,24 відсотка голосів і посів друге місце. Перемогу в першому турі Мосгорізбірком віддав тимчасово виконуючому обов'язки мера столиці Сергій Собянін , який набрав 51,37 відсотка голосів. Штаб Навального визнати підсумки виборів відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Навальний оголосив про народження справжньої опозиції в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути