понеділок, 05 жовтня 2015 15:59

НАТО збирає екстрене засідання через Роcію

НАТО збирає екстрене засідання через Роcію

НАТО в понеділок проведе позачергове засідання щодо дій Росії в Сирії. Про це йдеться в заяві генсека НАТО Йенса Столтенберга, передає Еспресо.TV.

Приводом для екстреної наради стало сьогоднішнє порушення російським винищувачем повітряного простору Туреччини. Столтенберг провів зустріч з міністром закордонних справ Туреччини Ферідуном Сінірліоглу і висловив солідарність із Туреччиною у занепокоєнні діями Росії в Сирії й наближених територіях.

"Дії Росії не сприяють безпеці і стабільності в регіоні. Закликаю Росію повною мірою поважати повітряний простір НАТО й оминати ескалації напруження з альянсом", - заявив Столтенберг.

Нагадаємо, сьогодні посла РФ у Туреччині викликали для отримання ноти протесту, через те що російський літак порушив повітряний простір країни. Росіяни визнали, що незаконно вдерлися до турецького авіапростору, але назвали це помилкою навігації. Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу у понеділок сказав, що втручання Росії лише поглиблює кризу в Сирії.

Зараз ви читаєте новину «НАТО збирає екстрене засідання через Роcію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути