пʼятниця, 24 квітня 2015 23:02

НАТО допоможе Україні в розмінуванні звільнених територій - Геращенко

НАТО допоможе Україні в розмінуванні звільнених територій - Геращенко
Фото: ТСН

НАТО розглядає можливість допомоги Україні в розмінуванні звільнених територій. Про це йшлося сьогодні під час засідання Комісії Україна-НАТО на рівні комітету з питань політики та партнерств в Брюсселі, повідомила уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає УНІАН.

"НАТО поінформувала, що розглядає проекти в контексті розмінування", - сказала Геращенко.

Очікується, що найближчим часом буде ухвалено рішення щодо започаткування проекту НАТО щодо посилення спроможностей Державної служби України реагування на надзвичайні ситуації з відновлення спроможностей підрозділів піротехніки в Донецькій та Луганській областях.

За словами уповноваженої, в цих регіонах вся матеріально-технічна база піротехнічних підрозділів була розграбована бойовиками.
"Ми очікуємо, що НАТО прийме позитивне рішення щодо допомоги Україні у відновленні матеріально-технічної бази і спроможностей цих підрозділів. Мова йде про засоби виявлення, знешкодження та протидії (вибухових засобів)", - деталізувала вона.

Геращенко нагадала, що коли було звільнено місто Слов'янськ, над його розмінуванням працювало 19 бригад саперів.

"Зараз ми маємо багато випадків, коли бандити мінують тіла загиблих українських вояків, школи, мости. Замінування територій, де жертвами може стати цивільне населення, сьогодні стає дуже серйозною проблемою. Тому Україна потребує більше техніки, яка допоможе виявити і розмінувати ці хитрі розтяжки та міни. Про це страшно говорити, але така війна сьогодні ведеться проти України", - наголосила вона.

Геращенко також зазначила, що загроза ескалації конфлікту залишається. Таку думку вона аргументувала тим, що терористи не відводять важке озброєння, російсько-український кордон, через який продовжують постачати зброю бойовикам, залишається відкритим, а на самому кордоні сконцентровані російські війська. На її переконання, тільки повне виконання Мінських домовленостей може запобігти подальшій ескалації конфлікту.

Зараз ви читаєте новину «НАТО допоможе Україні в розмінуванні звільнених територій - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути