вівторок, 19 січня 2016 02:00

НАТО обіцяє Польщі додатковий захист

НАТО обіцяє Польщі додатковий захист
Фото: www.politico.eu

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг пообіцяв Польщі додатковий захист з боку партнерів по альянсу. Про це він заявив під час зустрічі з польським президентом Анджеєм Дудою, повідомляє "Німецька хвиля".

"Я впевнений, що після саміту у Варшаві в Польщі буде більше нашої присутності, ніж коли-небудь", - заявив Генсек НАТО.

Глава польської держави, у свою чергу, вкотре висловився за збільшення військ і розвиток інфраструктури альянсу. За словами Дуди, "НАТО не має нехтувати діалогом з Росією", але криза в Україні і особливо анексія Криму продемонстрували, що в питаннях безпеки не може бути компромісів.

Також Дуда нагадав, що Польща виступає проти запланованого будівництва між Росією і Німеччиною газопроводу Nord Stream 2 і підкреслив, що проект не узгоджується з цілями Енергетичного союзу ЄС.

Нагадаємо, наприкінці листопада в Міністерстві оборони Польщі заявили, що Варшава має намір просити США про розміщення ядерної зброї НАТО на своїй території. Таким чином, Польща хоче визнати недійсним акт Росія-НАТО 1997 року. Там говориться, що НАТО не має наміру та причин розміщувати ядерну зброю на території нових членів Альянсу.

Зараз ви читаєте новину «НАТО обіцяє Польщі додатковий захист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути