пʼятниця, 28 жовтня 2016 12:35

Наталія Стельмах не хоче повертатись в Україну

Українка Наталія Стельмах два роки живе у Нью-Йорку в США. Про те, чому вона не повертається до Києва, вона написала у відповідь Олені Базулиній, яка прожила рік у США та вирішила повернутись в Україну.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не бачу сенсу спати роками на підлозі на матраці", - Олена Базулина розповіла, чому не хоче жити в Нью-Йорку

Наталія мала у Києві роботу і дві квартири. Про те чому переїхала у Нью-Йорк, написала у своїй колонці на ForumDaily.

 


1. Робота.
Коли я шукала роботу, то просто по добре складеним cover letter отримала інтерв'ю в найкращих компаніях. Тут працюють і ті, хто "по блату", і просто "з вулиці". Рекомендую розсилати в день мінімум 20-30 резюме.
Роботи більше, ніж таланту, тому все залежить від уміння себе продавати. Заробляючи $ 70-80 000 ви можете середньо себе почувати, при $ 120 000 - вже нормально. Взагалі, кожен 21-й тут мільйонер.
2. Коло спілкування.
Якщо ти цікавий, то можеш подружитися з будь-якими прогресивними і заможними людьми. Це дуже мотивує і стимулює. Сюди з'їжджаються найсміливіші в гонитві за мрією. Тому і є відчуття того, що тут в повітрі розпорошують якісь легкі наркотики, настільки все на позитиві. Я друзів завела швидко і добре. Навіть в Києві в солідному віці можна мати проблеми з друзями, але це не проблема Нью-Йорку.

 


3. Їжа.
На будь-який смак і колір, моє харчування і спосіб життя тут став більш здоровим. Більшість ходять в спортзал часто так, як чистять зуби. Тут просунуті американці все-таки стежать за здоров'ям. В офіс приходять масажисти, інструктори з йоги, всі п'ють зелені смузі, фреші, їдять свої салатики.
4. Дозвілля.
Це найулюбленіше. Сам Нью-Йорк - це як 5-6 окремих містечок, за перший рік я стерла до дірок 4 пари взуття - скрізь гуляла! Тут стільки всього відбувається, я іноді гублюся в датах і подіях: бали для аристократії (квитки $ 150-1 500 і вище), тематичні вечірки - від $ 30-80. Паради: костюмований парад собачок на Хелловін, геїв, присвячені різним країнам, так що хочете, постійно перекривають 5-у Авеню заради парадів і фестивалів: фестивалі кави, устриць, фільмів, вуличної їжі, фермерської органік-їжі. Парки в самому Нью-Йорку: Бруклінський сад, Бронкс, Центральний Парк - прекрасний у будь-який сезон. Ввід нього ніколи не втомлюєшся. Діти від зоопарків в захваті. Парки поруч з Нью-Йорком: знамениті поїздки на збір яблук восени, виноградники. Хемптонз - така місцева Конча-Заспа за 3 години від Нью-Йорка. Там всі проводять літо. Різні озера і гори з треками для походів влітку і восени (популярний тут піший туризм), парки півоній, окремий парк лаванди, куди всі їздять фотографуватися, ферми - щоб збирати гарбузи. Нью-Йорк оточений океаном і затоками, тому багато красивих пляжів на літо.
5. Подорожі.
З Нью-Йорка можна за $ 220 в 2 кінці полетіти в Сан-Франциско, Майамі або Флориду, за $ 300 і плюс - на будь-який острів Карибів. Дуже популярні круїзи, які возять тебе відразу кількома островам.
Наталя описала і мінуси життя в Нью-Йорку:
1. Податки.
2. Оренда: дорого. Від $ 600 за кімнату в Брукліні. За $ 2 200 можна вже хорошу зняти квартирку на Upper East Side. Квартири старі й малі з низькими стелями. Але якщо працюєш, то на все вистачає.
3. Огидне метро і щури.
4. Страховка і медицина: якщо робота не оплачує, доведеться викласти за страховку мінімум $ 300 на місяць з кишені. Обама ввів рік тому штраф, якщо ти не маєш страховки. Медицина не дуже, саме тому так розвивається індустрія medical travel, коли їдуть робити зуби-груди чи лікуватися від раку в Мексику, Польщу чи ще кудись.
5. Школи: $ 40 000-60 000 на рік хороша школа. Саме тому так багато людей живуть в передмістях, де хороші громадські школи, і потім на електричках їздять на роботу.
6. Менталітет: потрібно рік-півтора звикати до американської брехні.
7. Пізно одружуються і виходять заміж. Дуже багато матусь від 45 років.
Зараз Наталія Стельмах - директор з інвестицій компанії Eastern Consolidated, яка є лідером серед компаній з продажу комерційної нерухомості на Манхеттені. Родом із Києва.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Стельмах не хоче повертатись в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути