Ексклюзиви
субота, 07 листопада 2015 01:36

НАСА оголосило про набір кандидатів в астронавти

НАСА оголосило про набір кандидатів в астронавти
Фото: discovery.com

Американське управління з аеронавтики і космічних досліджень (НАСА) оголосило про набір кандидатів в астронавти, повідомляє The Independent.

Надсилати резюме можна буде вже з 14 грудня і до середини лютого.

Зазвичай НАСА набирає астронавтів у міру потреби, але з урахуванням амбітних планів по далеких пілотованих польотах управління має намір розширити штат, який зараз включає 47 астронавтів.

Від кандидата вимагається мати як мінімум диплом бакалавра по одному з наступних напрямків: машинобудування, біологія, фізика або математика. Інші вчені ступені бажані.

А також у претендента за плечима має бути щонайменше три роки досвіду роботи за фахом або як мінімум 1000 годин польотів на реактивному літаку.

Потенційному астронавтові належить пройти строгий медогляд за критеріями НАСА, наприклад необхідно володіти хорошим зором, мати тиск нижче 140/90, а зріст повинен бути не менше 157,5 см і не більше 190,5 см.

Нарешті, кандидат повинен бути громадянином США, допускається подвійне громадянство, за умови, що один з паспортів американський.

Починаючи з 1959 року НАСА отримало тисячі заявок, але відібрані у результаті були лише 338 чоловік.

Як нагадує The Independent, зарплата астронавта США становить близько $ 66 000 на рік, з урахуванням надбавок за досвід може підніматися до $ 144 000 на рік.

Зараз ви читаєте новину «НАСА оголосило про набір кандидатів в астронавти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути