пʼятниця, 19 серпня 2016 18:25

"Народний фронт" вимагає від СБУ розслідувати діяльність російської пропагандистки Столярової

"Народний фронт" вимагає від СБУ розслідувати діяльність російської пропагандистки Столярової

Фракція "Народний фронт" звернулась до Служби Безпеки України із вимогою негайно відреагувати на антиукраїнську діяльності російської пропагандистки Марії Столярової, яка працювала на телеканалі "Інтер" та вела інформаційну підривну діяльність.

Нагадаємо, у лютому цього року Марія Столярова під час сюжету про вшанування пам'яті "Небесної сотні" вжила нецензурну лексику в ефірі "Інтера" щодо українських патріотів, які полягли на Майдані під час Революції гідності. Лише під тиском громадської думки адміністрація каналу звільнила російську журналістку.

Місяць тому у засобах масової інформації було опубліковано електронне листування Столярової. У ній вона називає наших бійців, захоплених сепаратистами, "плєнними укропчіками" і захоплюється Путіним.

Цинізм і зухвальство, з яким засланий агент реалізував плани Росії з підриву ситуації в Україні, – виклик правоохоронним органам України й іспит для нашої держави на здатність захистити себе не лише від зовнішнього ворога, але й від внутрішньої контрреволюції, яка керується російськими спецслужбами.

Росія нахабно маніпулює громадськими правами та свободами демократичних спільнот, щоб підривати їх з середини. Прикриваючись свободою слова, в Україні вона руйнує віру у спроможність нашого народу мати свою, не васальну, українську владу.

Як свідчить листування Столярової, вона вважає своїм здобутком, що працюючи в Україні, зуміла посадити у депутатські крісла потрібні Кремлю політичні сили.

Це пряма загроза національній безпеці України, яка не може залишатися без рішучої, швидкої і нещадної відповіді. Навіть припустити складно, що у країні, яка веде війну, у законодавчому органі можуть перебувати люди, які свідомо саботують рішення, спрямовані на посилення оборони і захист від агресора.

Натомість, ми бачимо, що вже півроку, як про діяльність Столярової дізналося суспільство. Вже місяць минув відколи українці отримали змогу прочитати у листуванні російської пропагандистки жахливі подробиці її маніпулятивних сюжетів на каналі "Інтер".

Попри сподівання, Служба безпеки України досі не відреагувала у межах своєї компетенції.

Власники і керівники "Інтера" не продемонстрували жодної волі до готовності назвати прізвища тих, хто брав Столярову на роботу і під чиїм прикриттям вона отруювала інформаційний простір країни.

е може означати тільки одне – власники і керівники "Інтера" розділяють позицію людини, яка, як свідчить листування, раділа анексії Путіним Криму, захоплюючись, що там на українському півострові тепер чути російський гімн. Це означає, що "Інтер" в цілому продовжує працювати за неукраїнськими правилами. Це означає, що Столярова поїхала, а "столярови" і "безлюдні" тепер роблять її роботу.

Останнє підтвердження – вчорашній сюжет про побудову Європейського валу. Брутальна пропагандистська інсинуація у стилі Столярової, спрямована не стільки проти колишнього уряду, очолюваного Яценюком, скільки на дискредитацію ідеї побудови захисної споруди на кордоні з країною-агресором.

"Народний фронт" вважає, що "листування Столярової" - ще одна "амбарна книга", але цього разу не Партії регіонів, а каналу "Інтер", яка свідчить про фінансові зловживання, про моральне обличчя російських "консерв" в українському медійному просторі, про зв'язки псевдожурналстів з агентурними мережами російських спецслужб.

Результат війни на інформаційному фронті визначною мірою вирішується тут, у Києві, за кілька кварталів і вулиць від будинку Служби безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «"Народний фронт" вимагає від СБУ розслідувати діяльність російської пропагандистки Столярової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути