вівторок, 24 січня 2017 13:32

Нардепу Лещенку доведеться йти у суд - ГПУ

Нардепу Лещенку доведеться йти у суд - ГПУ

Народному депутату Сергію Лещенку необхідно прибути на виклик суду. Про це йому нагадує Генпрокуратура.

"Генеральна прокуратура закликає народного депутата дотримуватись вимог законів та прибути 25.01.2017 року на чергове судове засідання до Печерського районного суду (м. Київ, пров. Хрестовий, 4) з метою реалізації права на захист та надання можливості суду прийняти законне рішення у межах розумних строків", - йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури.

У ГПУ нагадали, що Національним агентством з питань запобігання корупції 6 грудня щодо народного депутата України Лещенка склали протокол про адміністративне правопорушення.

Участь прокурора, яка є обов'язковою, у судовому розгляді справи про правопорушення, пов'язаних з корупцією, забезпечена прокурорами Генеральної прокуратури України.

"Одночасно обов'язковою є присутність особи, яку притягують до адміністративної відповідальності. У разі ухилення від явки на виклик судді цю особу може привести орган внутрішніх справ (Національна поліція України. - ред.)", - йдеться у повідомленні ГПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Задекларована нардепом Лещенком кімната виявилась будинком

На призначене судом засідання 29 грудня Лещенко не з'явився.

31 серпня Сергій Лещенко купив в елітному будинку в історичному центрі Києва квартиру за 7,55 млн грн. Вклав у це частину своїх заощаджень, позику від засновника "Української правди" Олени Притули. На своїй сторінці у Facebook писав, що частину необхідної суми на квартиру йому дала його співмешканка Анастасія Топольська. У договорі ціна квартири Лещенка занижена на 2,2 млн.

НАЗК встановило, що під час придбання квартири Лещенко одержав подарунок, вартість якого у 1307,43 разу перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки становила 1 млн 801 тис. 648 грн).

30 листопада Лещенку пробували вручити протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення. 6 грудня він втік від представника НАЗК, який у кулуарах Ради намагався зачитати нардепу адмінпротокол.

Зараз ви читаєте новину «Нардепу Лещенку доведеться йти у суд - ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути