субота, 27 серпня 2011 19:08

Нардепи пожалілися власнику Euronews на маніпуляції Януковича

Нардепи пожалілися власнику Euronews на маніпуляції Януковича

Члени Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, Олександр Абдуллін та Віктор Уколов звернулися з листом до компанії SOCEMIE, якій належить Euronews, у зв'язку з невідповідністю текстів новин англійської та української версій, пише Український тиждень.

У листі депутати зазначають, що для українських глядачів є очевидним, що Національна телекомпанія України, яка сформувала українську редакцію Euronews, жорстко контролюється в інформаційній політиці командою президента Януковича. Згідно з численними моніторингами та оцінками міжнародних журналістських організацій (зокрема, "Репортерів без кордонів"), новини державного телеканалу є заангажованими в інтересах влади і спотворюють висвітлення політичних тем.

"Ми вважаємо неприйнятним, щоб ця ганебна практика була перенесена з державного телебачення України на українську версію Euronews. Недопустимо, щоб коштом платників податків з України та під прикриттям шанованого в усьому світі бренду Euronews працював пропагандистський канал, який не відповідає журналістським стандартам", – йдеться в листі.

У зв'язку з цим, вони просять у компанії SOCEMIE попереди українських партнерів про неприпустимість політичної пропаганди в щойно утвореній українській версії Euronews. Також нардепи пропонують розглянути можливість заміни керівництва української редакції Euronews на таке, що зможе гарантувати редакційну незалежність продукту.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи пожалілися власнику Euronews на маніпуляції Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути