вівторок, 10 грудня 2013 20:39

Намети нардепів з вулиці Інститутської демонтували переодягнені у цивільне міліціонери - свідок

Намети нардепів з вулиці Інститутської демонтували переодягнені у цивільне міліціонери - свідок
Фото: facebook.com

Пізно ввечері 9 грудня, коли "Беркут" пішов на зачищення від барикад адміністративних споруд, бійці оточили намети-приймальні народних депутатів Сергія Терьохіна, Арсенія Яценюка і Віталія Яреми по вулиці Інститутській, 26.

"Намети як власність недоторканних осіб не мав права ніхто рухати. Тому міліція вдалася до нової технології - підіслала розбирати намети своїх співробітників, переодягнених у цивільне", - сказав свідок тих подій Сергій, 29 років.

Молодий чоловік із двома друзями та групою інших мітингувальників намагався не дати їм втекти.

"Ми побачили, що біля наметів хтось копошиться в цивільному. На периметрі в кутку біля "Беркуту" стояв наряд міліції. Очевидно було, що вони запускають розбирати депутатські намети по одному людей у цивільному. Туди не допускали нікого, крім депутатів, бо ці намети - їхня власність. Ті люди почали розбирати намети. Депутати вивели з них двох чоловіків. Їх одразу оточив невеликий натовп мітингувальників. Не мали дати їм втекти, обступили в колі. Вимагали від них пред'явити документи. Ті відмовлялися. Ми просили, хай пояснять, що вони там робили, і хто у них старший. Вони просто мовчки стояли. Півгодини їх в оточенні тримали. Потім підійшла міліція і запакувала їх у свій бусик. Але відразу через кілька хвилин їх відпустили. Було видно, що ніяких свідчень у них не брали, просто, вочевидь дізналися, під чиїм командуванням і чиї накази вони виконують", - розповів чоловік.

За словами свідка, ті люди не були схожі на "тітушків".

"Ті чуваки, які демонтували намети, дуже схожі були на міліціонерів. Були не в спортивному одязі, як "тітушки". Але складалося враження що це силовики, просто переодягнені в цивільне. З вигляду просто робочі мужики. Депутати прийшли і почали їх виводити. Черговий чувак, якого оточили, так само морозився, як і його попередники. Закривав обличчя і не хотів світитися на камеру. Потім злиняв. До наметів просочилися чергові двоє мужиків і почали їх розбирати. Потім прийшов один чоловік, який в минулому був прокурором, і при всіх почав писати протокол. Двох чуваків посадили в машину депутата. Я і двоє хлопців сіли у ту машину і поїхали у відділок на Московську 30 - відділення Печерської міліції - давати свідчення як свідки. Ми написали, що бачили, як вони намагалися демонтувати намет - власність народного депутата", - додав Сергій.

Зараз ви читаєте новину «Намети нардепів з вулиці Інститутської демонтували переодягнені у цивільне міліціонери - свідок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути