вівторок, 13 листопада 2012 06:45

Найщасливішою людина відчуває себе зимовими ранками — вчені

Найщасливішою людина відчуває себе зимовими ранками — вчені
ФОТО: yak-prosto.com

Вчені з США витратили два роки на те, щоб дізнатися - в який час доби людина відчуває себе найщасливішою? Вчені проаналізували повідомлення Твіттера. Всього вивчалися 600 млн. повідомлень від 2,5 млн користувачів з понад 80 держав. В ході дослідження з'ясувалося, що користувачі виявилися більш щасливі вранці. До вечора емоційний настрій людей поступово псується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені довели, що кохання може вбити людину

Крім того, з'ясувалося, що саме гарний настрій у людей буває в зимові місяці: з грудня по січень, повідомляє epidemiolog.ru. Однак, треба уточнити: найщасливіший період закінчується, швидше за все, не в кінці січня, а 16-го. Це третій понеділок січня, який вважається найбільш депресивним днем у році.

До такого висновку прийшов британський психолог Кліфф Арнэлл з Університету Кардіффа. Він виїв складну формулу, яка враховує огидну, як правило, погоду, те, що свята пройшли і треба братися за роботу, якось планувати своє майбутнє, враховуючи те, що гроші скінчилися, а симптоми похмілля, навпаки, до кінця не зникли. Не тішить і те, що до наступних свят далеко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У літаку томатний сік стає смачнішим - довели вчені

Шляхом ділення та множення спеціальних коефіцієнтів, що відображають вищезазначене стан людської душі в середині січня, вчений нібито і отримав дату, відповідну третього понеділка. Blue Monday (Блакитний понеділок) називають його на Заході (до сексменшин не має ніякого відношення).

Зараз ви читаєте новину «Найщасливішою людина відчуває себе зимовими ранками — вчені ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути