вівторок, 23 вересня 2014 14:24

Найкраще українці ставляться до Лукашенка, найгірше - до Путіна - опитування

Найкраще українці ставляться до Лукашенка, найгірше - до Путіна - опитування
Фото: bramaby.com

Українці як до світового лідера найкраще ставляться до Президента Білорусі Олександру Лукашенко. Найгірше - до Президента Росії Володимира Путіна.

Про це говорять результати соцопитування "Ставлення українців до світових лідерів", проведеного соціологічною групою "Рейтинг" з 9 по 19 серпня 2014.

62% опитаних позитивно ставляться до Олександра Лукашенка, 54% - до Барака Обами, 51% - до Ангели Меркель. Також у 45% опитаних позитивне ставлення до Броніслава Комаровського, у 39% - до Жозе Мануелю Баррозу, в 36% - до Далі Грибаускайте, 16% - до Володимира Путіна.

Крім того, Володимир Путін очолює рейтинг негативного ставлення (75%). 32% опитаних негативно ставляться до Ангели Меркель, 31% - до Барака Обами, 26% - до Олександра Лукашенка, 25% - до Нурсултана Назарбаєва.

"Якщо порівнювати з аналогічним дослідженням за жовтень минулого року, то рівень позитивного ставлення до Путіна погіршився з 47% до 16%, до Меркель - з 61% до 51%. Водночас ставлення до Обами покращилося з 51% до 54%" , - повідомили в соцгрупі.

Опитування проводилося серед населення України від 18 років і старше. Було опитано 2000 респондентів у форматі особистого інтерв'ю. Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 2,8%.

Зараз ви читаєте новину «Найкраще українці ставляться до Лукашенка, найгірше - до Путіна - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути