вівторок, 24 квітня 2012 12:54

Найближчі 5 років "Київ-Сіті" столиці не потрібне – інвестор

Найближчі 5 років "Київ-Сіті" столиці не потрібне – інвестор
На думку інвесторів, зараз на Лівобережжі немає жодного місця, яке б відзначалося діловою активністю. Фото: infuture.ru

Протягом найближчих 3-5 років у столиці не буде попиту на будівництво сучасного ділового району з офісами класу "А", тому вкладені інвестиції в "Київ-Сіті" можуть не окупитися.

Про це Gazeta.ua розповів заступник генерального директора девелоперської компанії "НЕСТ" Ігор Єрмолаєв.

Нещодавно міська влада заявила про намір побудувати справжній міжнародний бізнес-центр "Київ-Сіті" з високими хмарочосами, ресторанами, паркінгами, готелями й офісами вітчизняних та міжнародних компаній, що нині перебувають в історичній частині міста. Його будівництво може розпочатися вже у жовтні-грудні 2014 року, про що заявив головний архітектор міста під час Київського інвестиційного форуму.

За підрахунками влади, для будівництва ділового центру "Київ-Сіті" необхідно щонайменше 1-2 млрд. доларів. Вирішувати це питання керівництво столиці сподівається за рахунок прямих інвестицій іноземних або ж вітчизняних компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місто Українка найкраще місце для "Київ-Сіті" – архітектор

На думку Ігоря Єрмолаєва, є загроза, що вкладені інвестиції не окупляться. Адже протягом найближчих 3-5 років у Києві не буде попиту на будівництво комерційної нерухомості з офісами класу "А", зокрема на лівому березі.

"Зараз на Лівобережжі немає жодного місця, яке б відзначалося діловою активністю. Тому будівництво "Київ-Сіті" там буде недоцільним. Вважаю, що протягом 2013-15 років потреби в офісах класу "А" не буде, оскільки незабаром біля центрального РАЦСу добудують 218-метровий хмарочос "Sky Towers", куди й переберуться  більшість елітних компаній", – зазначив інвестор.

Нагадаємо, столична адміністрація визначила п'ять можливих земельних ділянок для реалізації проекту "Київ-Сіті": Осокорки-Північні (150 га), в районі Одеської площі (240 га), Нижньої Телички (160 га), о. Вирлиця (110 га) та на Дніпровській набережній (140 га).

 

Зараз ви читаєте новину «Найближчі 5 років "Київ-Сіті" столиці не потрібне – інвестор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути