четвер, 19 листопада 2009 14:24

Над Києвом літатиме новий вид громадського транспорту

Над Києвом літатиме новий вид громадського транспорту

Столична влада розглядає можливість запровадження у Києві ще одного виду громадського транспорту - гелікоптерів, а також будівництва автомагістралі між лівим і правим берегами столиці під водою.

Про це розповів новопризначений начальник Головного управління транспорту КМДА Олексій Бархатов.

"У перспективі розглядають можливість створення в столиці нових видів транспортного сполучення. Зазначу, що потужні об"єкти, які з"являються чи мають з"явитися в столиці, передбачають спорудження гелікоптерних майданчиків. Через це в Києві з часом мають організувати спеціальну службу з відповідною ліцензією та дозволом на перевезення пасажирів столичним повітряним простором", - сказав Бархатов.

Водночас, за його словами, столична влада має намір будувати тунель під Дніпром, який, ймовірно, буде платним для проїзду автомобілів.

"Безумовно, підземний тунель допоможе розв"язати транспортну проблему, значно розвантажить місто. Окрім тунелю, безперешкодному проїзду через Київ сприяло б і будівництво додаткових мостових переходів через Дніпро. Цей проект буде доволі дорогим, а у разі залучення інвестиційних коштів, це призведе до запровадження оплати проїзду тунелем. Гадаю, що ця вартість буде незначною", - сказав Бархатов.

Однак поряд з такими грандіозними міська влада не залишить без уваги більш "приземлені" проекти - швидкісний трамвай, міську електричку, річковий пором.

"Безумовно, ці проекти розвиватимуться. Зокрема, міська електричка. У перспективі станції міської електрички створять повне кільце містом. Щодо річкового трамвайчика, практика показала, що цей проект буде цікавий киянам і в подальшому. Тому плануємо його розвивати", - сказав начальник управління.

За матеріалом Хрещатик

Зараз ви читаєте новину «Над Києвом літатиме новий вид громадського транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути