вівторок, 12 березня 2013 13:34

Націоналісти з Тернополя видерлися на Говерлу, роздягнулися і читали Шевченка
8

Фото: Фото Івана Кізюка

"Заповіт" Шевченка на чотири сторони світу зачитали з найвищої вершини України тернопільські хлопці з організації "Молодіжний націоналістичний конгрес". Під час екстремального походу, який присвятили річниці з дня народження Кобзаря, шестеро учасників три дні ходили засніженими горами, ночували без наметів, а перед прочитанням „Заповіту" зробили собі фотографії у напівоголеному вигляді.

„Ми планували пройти весь Чорногірський хребет, але піднявшись на гору Піп Іван зрозуміли, що далі пересуватися неможливо, бо через хуртовину видимість була лише на відстані витягнутої руки. Переночували в розваленій обсерваторії, наступного дня спустилися, і почали підйом з іншої сторони хребта – від бази Заросляк", ? розповідає Gazeta.ua керівник акції Іван Кізюк.

Подібні походи до річниці Шевченка націоналісти організовують шостий рік поспіль. Кожного разу не беруть з собою наметів та ночують у снігах – аби перевірити свою витривалість. Через суворі умови акції дівчат до неї не допускають.

„Наступного дня нам вдалося піднятися на Говерлу. Видимість була трохи кращою. Нам вдалося навіть пофотографуватися. Для антуражу хто хотів – роздягнувся. Хоча надворі була мінусова темпаратура і сонце не проглядалося. Наприкінці акції четверо її учасників ставши спиною до спини одночасно зачитали „Заповіт" Шевченка на чотири сторони світу", ? каже Кізюк.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти з Тернополя видерлися на Говерлу, роздягнулися і читали Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути