Ексклюзиви
четвер, 17 березня 2016 11:08

НАБУ вигадує докази проти Миколи Мартиненка - адвокат

НАБУ вигадує докази проти Миколи Мартиненка - адвокат

Національне антикорупційне бюро України вигадує докази проти екс-депутата Миколи Мартиненка.

Про це його адвокат Ігор Черезов написав у мережі "Фейсбук", коментуючи дії НАБУ.

"Незважаючи на неодноразові гучні заяви керівництва НАБУ щодо начебто значних успіхів у розслідуванні щодо М.Мартиненка, за останні 3 місяці ситуація ніяк не змінилась. Те, що НАБУ вдається до шантажу, свідчить про паніку керівників відомства. Оскільки справи, по яких Микола Мартиненко давав покази як свідок, вже розвалилися. Жертвами шантажу і залякування з вибиванням "компромату" на нього, невмотивованих допитів і "маски-шоу" стали не тільки депутат Онищенко, а ціла низка людей, з якими Мартиненко просто знайомий", - наголосив Ігор Черезов.

За словами адвоката, "НАБУ вже зрозуміло, що всі звинувачення на адресу Миколи Мартиненка виявилися фейками, які не мають і не можуть мати жодних підтверджень. Тому всі заяви НАБУ про пошук щодо нього інформації за кордоном спрямовані на затягування часу і підтримання в інформаційному просторі негативу щодо Мартиненка. Але на Заході НАБУ також нічим не допоможуть - звідти самі надсилали до України запити про правову допомогу. Більше того, в якості свідка Мартиненко ще минулого року давав пояснення Генпрокуратурі щодо такого запиту з боку Чехії. Більше до нього питань не було", - зазначив Ігор Черезов.

Крім того, адвокат наголосив, що "справи Мартиненка" не існує в принципі", оскільки колишній депутат фігурує суто як свідок.

Нагадаємо, вчора народний депутат Олександр Онищенко заявив, що кілька днів тому на допиті в НАБУ його попросили надати компромат на екс-депутата Миколу Мартиненка, однак він відмовився це робити. "Їх цікавила не інформація, вони сказали: дайте нам компромат", - повідомив Онищенко. В свою чергу,у НАБУ заявили, що "у понеділок дійсно О.Онищенка було викликано як свідка на допит у провадженнях, в яких фігурує М.Мартиненко".

Сам Микола Мартиненко підкреслює, що впевнений у своїй невинуватості, тому добровільно відмовився від депутатського імунітету і як свідок надав усю інформацію всім правоохоронними органам.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ вигадує докази проти Миколи Мартиненка - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути