вівторок, 22 грудня 2009 09:35

На українсько -польському кордоні виникли 6-кілометрові черги

На українсько -польському кордоні виникли 6-кілометрові черги

Міжнародні автоперевізники очікують у 6-кілометрових чергах на польсько-українському кордоні. Особливо складна ситуація на пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин", що у Волинській області.

Труднощі виникли у вантажних перевізників, які простоюють у шестикілометровій черзі на пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ", розповів представник Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Віталій Зосимчук. За його словами, черга лише з польського боку кордону. Станом на понеділок було близько 270 машин, приблизний час очікування – 12 годин.

Виникнення черги представник асоціації пояснює кількома причинами: це збільшення напливу машин через новорічно-різдвяні свята, розбудова в"їзної частини пункту пропуску, а ще людський фактор. Були також збої у роботі електронної системи польської митної та прикордонної служб, після чого робота уповільнилася.

Зосимчук також додав, що частково є провина з боку українських замовників, які не завжди вчасно подають на кордон попередні декларації, листи-роз"яснення про вантаж, сертифікати та інші дозвільні документи.

В управлінні Держприкордонслужби північного регіону підтвердили наявність черг з польського боку. Як повідомив керівник прес-служби Віктор Вирва, черги не зникають вже впродовж тижня. Ймовірно, що така ситуація триватиме аж до нового року, додав Вирва. Утім, це стосується лише вантажних перевізників, щодо легкових авто, то жодних проблем у перетині кордону наразі немає.

За матеріалом Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «На українсько -польському кордоні виникли 6-кілометрові черги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути