Ексклюзиви
пʼятниця, 30 березня 2012 13:27

На українських дорогах поменшає інспекторів ДАІ

На українських дорогах поменшає інспекторів ДАІ
Минулого року було складено 2,5 мільйони протоколів. Фото: tsn.ua

Патрульних бригад державтоінспекції на українських дорогах стане значно менше після запровадження Національної автоматизованої інформаційної системи з сучасним технічним оснащенням.

Про це заявив генерал-майор міліції, начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем МВС України Сергій Будник на прес-конференції.

"Коли запровадять таку систему, не буде необхідності в тому, щоб велика кількість бригад працювала на вулицях, – говорить правоохоронець. – Але сьогодні відразу зняти всіх інспекторів і поставити техніку – неможливо. Адже, якщо зараз вийти на будь-яке перехрестя, то можна побачити за 15 хвилин 10 порушень. Треба починати з усіх – і з наших інспекторів, виховуючи їх і контролюючи їхню діяльність, і з учасників дорожнього руху, щоб вони теж поважали себе та інших водіїв".

За словами Будника, торік було скорочено приблизно 6,5 тисяч працівників державтоінспекції з 22 тисяч, які були. Крім того, проведена розатестація працівників атестаційно-екзаменаційних підрозділів.

"На сьогодні перспектива така, що по мірі застосування й впровадження технічних засобів, ми будемо відповідно скорочувати або збільшувати кількість працівників у тих чи інших місцях", – зазначив Будник.

Він також додав, що з минулого року такого критерію оцінки роботи інспектора як кількість складених протоколів вже немає. І якщо в 2010 році складено 7,5 мільйонів протоколів про порушення правил дорожнього руху, то за минулий рік їх було лише 2,5 мільйони.

Зараз ви читаєте новину «На українських дорогах поменшає інспекторів ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути