вівторок, 27 березня 2012 16:44

Для черкаського транспорту створять "зелену вулицю"

Для черкаського транспорту створять "зелену вулицю"
Використовуватиметься нова система регулювання світлофорами. Фото: Анатолій Бабак

У Черкасах створять єдиний центр управління дорожнім рухом – усі світлофори в місті підключать до одного пульта, через який регулюватимуть рух транспорту.

Подібні центри вже запроваджуються у Львові, Рівному та Криму.

Задля втілення в життя цієї системи регулювання транспорту, в Черкасах незабаром побудують 15 нових світлофорних об'єктів. Нині завершується монтаж двох із них, проводяться підготовчі роботи для здачі їх в експлуатацію. Вже до кінця березня підключать світлофор на вул. 30 років Перемоги (напроти в'їзду до пологового будинку). Це місце вважається одним із найнебезпечніших у Черкасах.

Решта світлофорних об'єктів почнуть працювати протягом найближчих місяців, коли спеціалісти проведуть налагодження приладів, підключать їх до електромережі.

"Світлофори закордонного виробництва. Вони подібні до того, що ми встановили торік на розі вулиць Шевченка та Дашковича. Деякі з них обладнані камерами відеонагляду, звукосигнальними пристроями, для сповіщення пішоходів із вадами зору, та лічильниками часу", – розповів заступник міського голови Черкас Олексій Леонов.

Загалом встановлення 15 світлофорних об'єктів у Черкасах обійдеться міському бюджету у 6,8 млн. грн. Вартість одного – від 250 до 560 тис. грн., залежно від кількості компонентів.

За інформацією прес-служби Черкаського міськвиконкому, встановлення світлофорів проходитиме у два етапи. Перша черга – сім об'єктів, під час другої – решта вісім. Усі світлофори - енергозберігаючі.

До світлофорних об'єктів входитимуть ліхтарі, що підсвічують перехрестя, звукосигнальні пристрої для сповіщення пішоходів, відеокамери спостереження тощо.

"При експлуатації нових світлофорних об'єктів використовуватиметься система контролю та регулювання, яка дасть можливість під'єднатися до єдиної мережі управління світлофорами міста. Усі дані зі світлофора, отримані від відеокамер, передаватимуться на пульт управління. Усе це дозволить створити ефект "зеленої вулиці", коли транспорт зможе безперешкодно рухатися містом", – зазначив Олексій Леонов.

Зараз  у Черкасах функціонує 61 світлофорний об'єкт: 57 на балансі ДП "Інформ-ресурси" (один із підрозділів ДАІ) і чотири світлофори на балансі КП "Міськсвітло". Цьогоріч на вулицях міста засвітять ще 15 "регулювальників". Загалом у перспективі влада Черкас планує замкнути в єдиний центр управління дорожнім рухом 96 світлофорів.

Зараз ви читаєте новину «Для черкаського транспорту створять "зелену вулицю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути