субота, 11 травня 2013 17:00

На травневі свята міліція видворила із зони відчуження 13 сталкерів

На травневі свята міліція видворила із зони відчуження 13 сталкерів
Фото: liveinternet.ru

З початку травня працівники відділу зони Чорнобильської АЕС ГУМВС України в Київській області затримали у зоні відчуження 13 непроханих гостей.

Про це повідомляє УЗГ МВС України.

"Гарна погода та святкові вихідні дні привабили сталкерів до зони відчуження. Лише з початку місяця працівники відділу зони ЧАЕС ГУМВС України в Київській області затримали тринадцять таких осіб, з яких троє виявилися іноземцями", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Побачив зруйнований енергоблок. Це була чорна діра, а навколо нього - біла-біла стіна" - працівник АЕС

Зокрема, днями в місті Прип'ять наряд батальйону патрульної служби міліції виявив двох сталкерів - 30-річного виянина та 36-річного жителя міста Сєвєроморськ Російської Федерації. Правоохоронці затримали чоловіків та доставили у відділок міліції для складання протоколу про адміністративне правопорушення, після чого їх було видворено за межі зони відчуження.

Згідно з законодавством, порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення, тягне за собою накладення штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення.

Окрім того, нагадують правоохоронці, місто Прип'ять наразі взагалі закрито для відвідувачів у зв'язку з аварійністю будинків, які у будь-який момент можуть зруйнуватися.

За статистикою, чорнобильським міліціонерам доводиться затримувати та видворяти близько сотні сталкерів на рік. З початку року до адміністративної відповідальності за незаконне потрапляння в зону притягнуто 25 громадян, семеро з яких - іноземці.

Зараз ви читаєте новину «На травневі свята міліція видворила із зони відчуження 13 сталкерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути