Ексклюзиви
вівторок, 03 листопада 2009 20:06

На складах в Тернопільській області є третина потрібних ліків

На складах в Тернопільській області є третина потрібних ліків
В аптеках Тернопільської області продаються марлеві пов"язки за ціною 3,5 грн, повідомив заступник голови облдержадміністрації, голова обласної державної протиепідемічної комісії Федір Шевчук. При цьому він зауважив, що здебільшого в аптеках, за його даними, одноразові захисні маски продають за 1,1 грн. (при тому, що максимальна ціна на них, встановлена Кабміном, не повинна перевищувати 1 грн.), марлеві пов"язки багаторазового використання – за 2,3-2,5 (мали б бути за постановою Кабміну не дорожчими 2 грн.).

"Де є факти істотного завищення ціни – стоїть питання підготовки матеріалів щодо позбавлення цих аптек ліцензій", – сказав Ф.Шевчук. При цьому він не зміг назвати кількості аптек, яких планують позбавити ліцензій. Зауважив лише, що зараз зокрема вивчається ситуація в Чорткові, де завищувалися ціни на ліки. "Зараз проводять перевірки і працівники Антимонопольного комітету, і працівники інспекції контролю за цінами. Але ми не ставимо за мету одразу позбавити всіх ліцензії, головне для нас – нормалізувати роботу аптек", – наголосив Ф.Шевчук.

Він додав, що не бачить вини провізорів і аптек у відсутності в них усіх необхідних ліків. "На фармацевтичних заводах є 30% ліків від потреби, то звідки ж тоді ліки візьмуться в аптеках", – зауважив заступник голови облдержадміністрації.

За матеріалом: УНІАН

Зараз ви читаєте новину «На складах в Тернопільській області є третина потрібних ліків ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути