Ексклюзиви
середа, 12 лютого 2014 23:01

На річці під Рівним зимують майже півсотні лебедів
7

Фото: Фото: Виктор Гомоль

На річці Устя поблизу сіл Шпанів та Малий Олексин, що за 10 км від Рівного на зимівлю залишилося майже 50 лебедів. Місцеві мешканці та рятувальники підгодовують і охороняють птахів.

"Оберігаємо лебедів всім миром. Мешканці села, як діти так і дорослі, приносять хліб, кукурудзу, пшеницю. Зимівля птахів велика радість і втіха для дітвори", - розповідає Шпанівський сільський голова Галина Юкіш.

Лебеді зимують на цьому місці річки Устя вже десятий рік. Місцеві мешканці розповідають, що попередні роки на зимівлю лишалося менше птахів, ніж цьогоріч. Шпанівська сільська рада звернулася за допомогою до рятувальників. Працівники держслужби з надзвичайних ситуацій зголосилися опікуватися птахами.

"У сьогоднішній час напевно кожна людина потребує допомоги й турботи. А що вже говорити про цих птахів узимку. Звичайно, що ми не могли залишитися осторонь і будемо також підгодовувати лебедів ", - каже Олександр Сиривко, начальник відділу Рівненського міжрайонного управління держслужби з надзвичайних ситуацій.

Лебеді не бояться людей і підпливають близько до них. Селяни розповідають, що траплялися випадки, коли в сильні морози птахи примерзали до криги. Тоді доводилося брати їх до рук і визволяти з полону. В селі не пригадують, щоби хтось із односельців завдав шкоди лебедям. Кажуть, що зимівля птахів - добрий знак і віщує мир та благополуччя мешканцям навколишніх сіл.

Зараз ви читаєте новину «На річці під Рівним зимують майже півсотні лебедів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути