неділя, 28 лютого 2016 22:06

На Полтавщині провели антикорупційне віче
7

Фото: Микола Марченко

Сьогодні у Миргороді провели віче. Організували його на центральній площі міста. Приводом стала смерть дільничного, капітана міліції Олександра Овсієнка.

Він помер 23 лютого. У міліції кажуть, повісився через нещасливу любов. Зі слів матері Валентини Квітки син провисів у петлі кілька годин, але до нього рідних увесь час не підпускали.

Що робила кілька годин міліція – невідомо. На сьогоднішній день ніхто з родини на має жодних документів по розслідуванню цієї справи.

– Був у АТО, повернувся живим. Але його вбила вже реформована поліція. От і виходить, що міняються тільки вивіски. Для чого гинуть хлопці в АТО, для того, щоб возрождалися Януковичі? Народ став уже інший, то ж Яннуковича вже біль не буде. Хватить – наїлися, – говорить фермер, волонтер Віктор Галич.

Пояснює, що на віче потрібно прийняти резолюцію про відсторонення від роботи керівництва місцевої та начальника Полтавської обласної поліції.

Співробітники поліції в свою чергу пошепки розказують про написання Олександром Овсієнком анонімних листів вищому керівництву Нацполіції про незаконну і корупційну діяльність місцевих керівників.

– Олександра Овсієнка обминула сєпарська куля, його не зачепив осколок російського снаряду. Але його вбила корупція у нашій, уже реформованій, поліції. Залишилися ті самі люди і лишилися ті схеми, котрі були ще в 90-их роках. Така ж сама ситуація, як у Миргороді, назріває у Лубнах. Але там людина, яку так само дістали, як Олександра Овсієнка, сказала начальнику райвідділу: постріляю падлюк, постріляю, якщо план будете давати.

Кажуть, керівництво Миргородського районного відділу поліції вимагало від Олександра Овсієнка кожен місяць здавати "в загальний котел" по 4 тис. гривень. І нібито пояснили, що коли такий чесний, то має плати із своєї зарплати. Це й нібито стало останньої краплею терпіння учасника АТО, дільничного інспектора Олександра Овсієнка.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині провели антикорупційне віче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути