Ексклюзиви
субота, 18 жовтня 2014 19:45

На Полтавщині поховали 23-річного учасника АТО
9

На Полтавщині поховали учасника АТО Максима Ошеку. Церемонію прощання призначили на 13 годину дня. Попрощатися з хлопцем приїхали однополчани, друзі, однокласники та мешканці Миргородщини.

На траурному мітингу із вступним словом до присутніх звертається міський голова м. Миргорода Сергій Соломаха.

"Під час виконання службових обов'язків у зоні АТО загинув 23-й річний Максим Ошека. Наш земляк, разом з багатьма захисниками Батьківщини, долучився до Небесного Легіону патріотів України - віддав найдорожче і найцінніше – своє юне життя, щоб над нашою Україною засяяло сонце миру і спокою! Ошека Максим Петрович народився 14 жовтня 1991 року. З 1997 по 2008 рік навчався у середній школі №3. У 2012 році закінчив Полтавську державну аграрну академію і отримав базову вищу освіту за спеціальністю "Облік і аудит". У 2013 році був призваний на строкову військову службу. Служив у військовій частині А 0139 м. Києва. По закінченні залишився працювати контрактником, щоб здійснити дитячу мрію - бути міліціонером. Коли в Україні почалася неоголошена війна, разом з багатьма молодими патріотами Максим відстоював територіальну цілісність своєї Батьківщини", – говорить Соломаха.

Пояснює, брав участь в АТО на території Донецької та Луганської областей. Під час виконання службових обов'язків 15 жовтня 2014 року отримав поранення. А 16 жовтня помер в одній із лікарень Донецької області.

"Макс, був відповідальним до самозречення. Без рис заздрощів, жадібності, халатності. Просто їх у нього не було. Йому дали звання сержанта. Командував відділенням. Хлопці із ним завжди відчували впевненість, бо знали, що він перед тим, як виконувати те чи інше завдання, все продумає до найбільшої дрібниці. Та війна - річ невблаганна. Забирає найкращих. Мабуть дійсно, герої не вмирають, вони повертаються на небеса", – пояснює однополчанин Ігор.

Після церемонії прощання та траурного салюту однополчани хлопця пройшли стройовим кроком біля могили Максима Ошеки, віддаючи йому останню шану.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині поховали 23-річного учасника АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути