вівторок, 05 серпня 2014 23:36

На Полтавщині виявили чоловіка, котрий вимагав спалити полоненого українського солдата– учасник самооборони
8

На Полтавщині зростає невдоволення переселенцями із зони бойових дій у Донецькій та Луганській областях.

Сьогодні у Миргороді провели акцію, що стосувалася взаємовідносин із переселенцями з зони АТО. Анонсували її як мітинг під стінами міської ради.

9 година ранку. До присутніх на зібранні підходять працівники міліції та керівник районної ради. Міський голова Сергій Соломаха, щоб не розбурхувати емоцій, всіх бажаючих запрошує у актовий зал міської ради для обговорення виниклих проблем у взаємовідносинах мешканців із прибулими з зони АТО. Серед людей чути вигуки невдоволення. Але через кілька хвилин більшість заходить до приміщення міської ради.

"Зареєстровано переселенців у міській раді 350, тобто це люди, котрі знаходяться на території міста. Із них 120 дітей та 30 чоловіків різного віку. Але ясно, що це як мінімум половина тих, які прибули із зони АТО і перебувають у нашому місті",– говорить міський голова.

Далі слово бере голова районної ради і пояснює, що з багатьох сіл, де знаходяться переселенці надходять скарги на їхню поведінку та неадекватність у розумінні ситуації, що складається в Україні.

"Днями проводили рейд "Візит". Обходили квартири, де живуть переселенці. Зайшли в одну із них. Там жив здоровенний амбал. Поцікавилися, звідки приїхав. Каже: із Горлівки. Попросили документи. Сказав, що документи відсутні. Куди ділися, пояснити не зміг. Це насторожило. Прийшли із міліцією, а його й слід простив. Зараз усі готелі забиті людьми із зони АТО. А місто наше стратегічне, бо має аеродром із винищувальною авіацією. В Миргороді куча джипів із донецькими номерами. Що в цих людей на умі - сказати важко",– пояснює учасник місцевого загону самооборони Валерій Шабатько.

Говорить, дійшло до того, що в Петрівцях, за кілька кілометрів від курортного Миргорода переселенці вивісили прапор "ДНР". То ж люди попросили їх покинути наш край. А у сусідньому Шишацькому районі пильні громадяни виявили чоловіка із Шахтарська. Він місяць тому на камеру для путінської пропаганди палкою бив пораненого українського солдата і вимагав спалити того живцем. То ж на зібранні люди прийняли рішення через засоби масової інформації звернутися до всіх мешканців району посилити пильність і повідомляти правоохоронців про всіх підозрілих осіб, котрі з'явилися останнім часом на Миргородщині.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині виявили чоловіка, котрий вимагав спалити полоненого українського солдата– учасник самооборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути