середа, 28 листопада 2012 15:16

На Новий рік йтиме дощ, а на Різдво "підморозить" до -10 градусів

На Новий рік йтиме дощ, а на Різдво "підморозить" до -10 градусів
Фото: tsn.ua

Гідрометеорологи прогнозують, що цьогорічна зима буде теплішою за зиму 2010 та 2011 років. Про це на прес-конференції заявила завідувачка відділом кліматичних досліджень Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

Експерт надала довготривалі прогнози на три наступні місяці. На її гадку, грудень буде схожим на листопад.

"Похолодання можливе нетривале. Місцями до -10 градусів по Цельсію аж десятого грудня. Випаде сніг та мокрий сніг, але пролежить недовго, бо настане потепління до +5 С вдень."

Друга хвиля похолодання припадає на так званий "кінець світу" - 21 грудня. Вночі буде до -15. Триватиме похолодання до 25 грудня. В основному, у грудні очікують температуру вищу за норму. Особливо на Сході, де буде -2 С.

На Новий рік гідрометеоролог прогнозує підвищення температур в ніч із 30 на 31 грудня, можливий дощ. Вдень температура сягатиме +3 - +4 градусів. На різдво буде холодніше до -10 С, можливий сніг.

"Січень буде у межах норми - - 5 С. Опадів буде мало, 10 січня — похолодання до -10 С на Сході. Потім знову від -3 до +3 вдень. Похолодає 15-го січня. Тоді стовпчик термометра сягатиме  -15", — зауважила експерт.

Вазіра Мартазінова прогнозує,  що лютий в цілому буде м'якішим і не затяжним, як у минулі роки. Можливі різкі похолодання до -20, але короткочасні. В основному температура триматиметься у межах -4 С. Вітер, заметілі та похолодання можливі наприкінці січня — на початку лютого, у західних областях .

Зараз ви читаєте новину «На Новий рік йтиме дощ, а на Різдво "підморозить" до -10 градусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути