пʼятниця, 14 вересня 2012 16:30

На лекції австрійського історика збирали гроші на підтримку каналу ТВі

На лекції австрійського історика збирали гроші на підтримку каналу ТВі
Фото: brovari.info

13 вересня в Єврейському культурному центрі Одеси на лекції австрійського історика Андреаса Каппелера пройшов збір коштів на підтримку телеканалу ТВі.

Перед початком лекції зі вступним словом виступив організатор проекту Одеського вільного університету меценат Віталій Оплачко. Крім представлення Андреаса Каппелера публіці він висловив слова підтримки та розповів про борг телеканалу ТВі сумою в 9 мільйонів гривень. При цьому меценат зазначив, що не знає більш цікавого і незалежного каналу в Україні.

Віталій Оплачко виступив з пропозицією влаштувати благодійний збір на підтримку ТВІ на наступній лекції, яка відбудеться 27 вересня.

"Зрозуміло, що ми з вами не зберемо 9 мільйонів гривень, - зазначив Віталій Оплачко. - Зрозуміло й інше, що та сума, яку ми зберемо, я сподіваюся, важлива не тільки сама по собі як гроші, але важлива, як голос людей, які підтримують незалежне слово в Україні".

Зал відреагував на його слова оплесками, а одна зі слухачок запопонувала почати збір негайно, не чекаючи наступної лекції. Через п'ять хвилин залою пустили знайдену кимось коробку для збору коштів. Під час виступу Андреаса Капеллера коробку передавали від одного ряду до іншого.

Після завершення лекції перед слухачами виступив головний редактор газети Odessa Daily Леонід Штекель з пропозицією зробити офіційну заяву на підтримку опального телеканалу:

"Шановні колеги у нас тут виникла пропозиція після слів Віталія Оплачко: від нас, від слухачів Одеського вільного університету зробити заяву на підтримку каналу ТВІ. Я думаю, що ви згодні з цим".

За ініціативою Віталія Оплачко пройшло голосування з цього питання. Всі присутні проголосували "за", голосів "проти" зафіксовано не було. Зібрані гроші будуть надіслані в Київ від імені слухачів Одеського вільного університету, без вказівки конкретних прізвищ.

Зараз ви читаєте новину «На лекції австрійського історика збирали гроші на підтримку каналу ТВі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути