Ексклюзиви
субота, 12 квітня 2014 12:14

На концерті солідарності у Варшаві співали "Путін — ху*ло" і "Крим - це Україна"
7

Фото: charter97.org

Близько 5 тисяч людей прийшли на концерт "Солідарні з Білоруссю" у столиці Польщі. Він проводиться щорічно з 2006 року (за винятком 2010 року). Цього разу концерт так само був присвячений Україні.

Він пройшов у Краківському передмісті у самому серці Варшави. Цього року співали культова польська група Maleo Reggae Rockers, українці Kozak System і білоруси - Amaroka і "Ляпіс Трубєцкой" .

Коцерт зібрав сотні білорусів з національними прапорами. Також було багато українців і поляків. Група людей скандували гасла "Живе Білорусь", "Слава Україні", "Путін - ху*ло".

Після виступу Kozak System глядачі скандували "Слава Україні" і " Герої не вмирають".

Перед виходом на сцену "Ляпіса Трубецького" виступив журналіст і колишній політв'язень Анджей Почобут.

"Сьогодні, коли в Україні біда, а в Білорусі вже 20 років диктатура, найголовніше - щоб Білорусь, Україна і Польща були разом і тоді нам не страшний ніякий Путін, і ніякі "зелені чоловічки", - сказав він.

Коли на сцену вже мали вийти Сергій Міхалок і його команда, несподівано згасло світло.

"Путін газ і світло відключив", - пожартував ведучий і запропонував усім разом запалити вогні і покликати "Ляпісів" скандуванням "Живе Білорусь".

Група почала свій виступ традиційно з пісні "К нам приехал Трубецкой". Потім були "Матрьошка " і "Танцюй", проте найбільшим ентузіазмом люди зустріли "Воїнів світла" - композицію, яка стала відомою завдяки українським ультрас та екіпажу заблокованих в Криму "Черкас".

Після пісні "Африка" Сергій Міхалок став скандувати зі сцени "Живе Білорусь" і "Слава Україні". Тисячі людей підтримали його.

Після закінчення виступу "Ляпісів" ведучий додав ще одне гасло до тих, які кричали глядачі. "Крим - це Україна", - скандували тисячі людей у центрі Варшави.

Після цього на сцену знову вийшов Сергій Міхалок, і група виконала "Не быць скотам".

Концерт завершився скандуванням "Живе Білорусь" і "Слава Україні", а сотні глядачів додали до цього ще й відому кричалку ультрас "Путін - ху*ло", яка ще довго звучала на Краківському передмісті.

Зараз ви читаєте новину «На концерті солідарності у Варшаві співали "Путін — ху*ло" і "Крим - це Україна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути