субота, 25 червня 2011 11:02

На керівника "Укрвакцини" завели кримінальну справу

На керівника "Укрвакцини" завели кримінальну справу

Головним слідчим управлінням Міністерства внутрішніх справ України під час розслідування кримінальної справи стосовно службових осіб ТОВ "Інтерфарм", які зловживаючи службовим становищем заволоділи бюджетними коштами в особливо великих розмірах, викрито керівника ДП "Укрвакцина".

Як повідомляє прес-служба МВС, з'ясувалося, що чиновник, якому інкримінується зловживання службовим становищем, з порушеннями уклав і підписав тристоронній договір про закупівлю вакцини "Пентаксим" на 2009 рік.

Дії чиновника привели до заволодіння бюджетними коштами на суму понад 50 млн. гривень.

Повідомляється, що кримінальна справа була відкрита за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України "Зловживання владою або службовим становищем". Печерський районний суд столиці обрав затриманому міру запобіжного заходу - взяття під вартою.

Нагадаємо, раніше в 2010 році державне підприємство "Укрвакцина" подало позов до федерального суду в Портленді (штат Орегон, США) проти американської компанії. Позов був поданий з метою "відшкодування збитку, нанесеного в результаті шахрайства, змови і порушень" відповідно до закону США про рекет і корумповані організації.

24 травня 2011 Окружний суд США по округу Орегон задовольнив позовні вимоги "Укрвакцини" в розмірі більше $ 19 млн., як грошовий еквівалент збитку від закупівлі вакцини від грипу.

7 червня Окружний суд США по округу Орегон прийняв рішення збільшити втричі суму позову "Укрвакцини" проти американської компанії Olden Group - до $ 59,78 млн.

Зараз ви читаєте новину «На керівника "Укрвакцини" завели кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути