пʼятниця, 19 березня 2010 13:54

На Дніпрі почали ламати лід буксирами

На Дніпрі почали ламати лід буксирами

Буксири ДП "Укрводшлях" та Київського річкового порту сьогодні, 19 березня, розпочали льодову кампанію на Дніпрі - на Київському водосховищі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв"язку.

18 березня ввечері два буксири льодового класу - "М.Кавицький" (Київський річковий порт) та "Л.Голіков" (ДП "Укрводшлях") - проламали 2,5 км криги на підході до Київського шлюзу. Таким чином, на зазначеній ділянці Дніпра була забезпечена майна.

Сьогодні буксири повторно пройшли по зазначеному шляху. Після очищення камери шлюзу від криги буксири успішно пройшли шлюзування і, незважаючи на значну товщину льодового покриву (місцями - до 60 см), продовжили роботу по руйнуванню льодового покриву вздовж дамби на Київському водосховищі.

Ще два буксири льодового класу "Айдар" та "Бурун" (ДП "Укрводшлях") розпочали роботу на Каховському водосховищі, ще один буксир льодового класу "К.Заслонов" - на Дніпродзержинському водосховищі.

Напередодні на виконання рішення урядової комісії з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади, пов"язаних із запобіганням можливому затопленню територій внаслідок льодоходу, повені та паводків у 2010 р. перший заступник міністра транспорту та зв"язку України Василь Шевченко доручив заступнику міністра - голові Державної адміністрації морського і річкового транспорту Михайлу Чубаю спільно з першим заступником міністра з питань надзвичайних ситуацій Володимиром Антонцем та головою правління ВАТ "Укргідроенерго" Семеном Поташником особисто проконтролювати криголамні роботи на підхідному каналі до Київського шлюзу.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпрі почали ламати лід буксирами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути