четвер, 21 червня 2012 11:11

На цілющому острові Сокотра лікуються від венеричних хвороб
10

Драконове дерево нагадує величезний гриб
Фото: Фото: Культурология
Драконове дерево
Сік дерева - яскраво червоний
Заквітло огіркове дерево
На острові безліч видів алоє

Сокотра, невеликий архіпелаг з чотирьох островів в Індійському океані, близько 6 млн. років тому відокремився від Африки. З тих пір на ньому розвинулася дивовижна флора і фауна, яка не зустрічається більше ніде у світі. Так Сокотра став одним із заповідників світового значення.

Найбільший острів архіпелагу з однойменною назвою розташований недалеко від Ємену. Острів Сокотра довгий час знаходився в геологічної і біологічної ізоляції, тут розмножувалися птахи, рослини і тварини, аналогів яких не було на інших островах архіпелагу і навіть на материку. 825 видів рослин, які ростуть тільки на цих землях, а також унікальні рептилії та різноманітний підводний світ нікого не залишить байдужим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітамінний чай із кропиви п'ють для профілактики застуди

На Сокотрі 253 видів рифоутворюючих коралів, 730 видів прибережних риб і близько 300 видів крабів, омарів і креветок.

Візитна картка острова - Сокотрове драконове дерево (Dracaena cinnabari), яке за формою нагадує гігантський парасольку. Згідно давніх вірувань, сік цього дерева - це кров дракона, його наділяли цілющими властивостями і використовували в медицині. Сьогодні барвний пігмент дерева використовують для лаків і фарб. На острові багато видів алое, сік якого досі незамінний в медицині і виготовленні косметичних засобів. Крім того Сокотра може похвалитись дивовижними огірковим (Dendrosicyos socotranus) і гранатовим деревами (Punica protopunica). Плоди огіркового дерева дуже популярні серед місцевих гурманів. Листя огіркового дерева прикладають на пухлини і ревматизм. Свіже листя так само використовуються для лікування венеричних захворювань.

Зараз ви читаєте новину «На цілющому острові Сокотра лікуються від венеричних хвороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути