понеділок, 07 листопада 2011 10:46

На честь Рамадану жителі Індії грають у футбол палаючим м'ячем

Sepak Bola Api - унікальна спортивна гра, в яку жителі Індонезії грають, щоб привітати прихід Рамадану. Вона дуже схожа на футбол. Учасники команд бігають по полю босоніж, але замість звичайного м'яча використовують щось на кшталт кульової блискавки.

У Sepak Bola Api грають спеціальним м'ячем, зробленим з шкаралупи кокосових горіхів. За допомогою ножа в кокосі прорізають отвори, через які видаляють сік, а потім просочують отримані м'ячі бензином або гасом. Одні кажуть, що кокос повинен пролежати в пальному не менше семи днів, в той час як інші стверджують, що достатньо й 30 хвилин, щоб м'яч горів протягом усієї гри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рамадан не сваряться і годують бідняків

Хоча футбольний матч - запальний момент вечора Рамадану, ритуальні приготування перед грою не менш важливі для учасників команд. Крім фізичної сили та футбольних навичок, гравцям у Sepak Bola Api необхідно тренувати свій дух і пройти спеціальний ритуал, який повинен зробити їхні тіла "вогнетривкими".

Для цього вони постять протягом 21 дня перед матчем, моляться, не вживають продуктів, приготованих на вогні та тих, що містять у собі життєві стихії (воду, землю і т. д.), а також один день і одну ніч посту проводять без сну.

Після проходження всіх стадій гравці більше не бояться вогню, тому спокійно грають босоніж і навіть можуть відбивати палаючий м'яч грудьми або головою.


Зараз ви читаєте новину «На честь Рамадану жителі Індії грають у футбол палаючим м'ячем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути