субота, 14 вересня 2013 15:34

На Чернігівщині школи опалюватимуть батьки - у бюджеті немає грошей

На Чернігівщині школи опалюватимуть батьки - у бюджеті немає грошей
Фото: vestnik.in.ua

У Козелецькому районі на Чернігівщині директори шкіл отримали вказівки самостійно готуватися до опалювального сезону. У районному управлінні освіти попередили, що бюджетні гроші на початок опалювального сезону скоріше за все не надійдуть.

"Педагоги почали збір грошей з батьків учнів на закупівлю вугілля і дров", - повідомив 4ernigov.info депутат Чернігівської облради Ярослав Демченков.

Депутат стверджує, що виконання робіт з підготовки до опалювального сезону в борг, проходить проблематично : "Підрядні організації вже неохоче беруться за виконання робіт бюджетним організаціям - роботи проводяться в борг, і невідомо, коли розрахуються". Депутат облради попереджає , що в обласному бюджеті Чернігівщини реальні гроші вже відсутні.


Директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич підтвердив складну ситуацію з початком опалювального сезону в регіонах: " Склалася рекордна за роки незалежності заборгованість теплокомуненерго за спожитий газ - більше 8 мільярдів гривень. Ресурсів газу вистачить тільки до кінця листопада. Без підтримки центрального бюджету, який дотує ці витрати до місцевих бюджетів, питання вирішити не можна"  - вважає експерт.

Аналогічна ситуація з оплатою бюджетними підприємствами інших енергоносіїв , у тому числі вугілля і дров для шкіл з котельнями на твердому паливі.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині школи опалюватимуть батьки - у бюджеті немає грошей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути