пʼятниця, 07 жовтня 2011 16:43

На Черкащині пройде спортивно-патріотична гра "Чорний ворон"

На Черкащині пройде спортивно-патріотична гра "Чорний ворон"

7-9 жовтня у лісовому урочищі Холодний Яр Чигиринського району Черкащини вперше в історії України пройде всеукраїнська спортивно-патріотична гра "Чорний ворон". Про це повідомив її організатор Іван Крулько – заступник голови Народного Руху України, голова Молодого Народного Руху України на прес-конференції у Черкасах.

На терені холодноярського лісу буде організовано 2 команди. Кожна матиме свій стяг із гаслом холодноярців: "Воля Україні або смерть!" Завдання кожного табору - захопити прапор противника. Команди переховуватимуться у лісі, а розвідка повинна буде їх відшукати. Кожен учасник матиме на руці наліпку. Зривання — означає смерть вояка. За кількістю зірваних наліпок будуть визначатися переможців, якщо жоден табір не захопить прапор. Гра триватиме 2 дні. Участь в ній візьмуть більше 100 хлопців зі всієї України.

Натхненником гри був Василь Шкляр зі своїм романом "Чорний ворон".

"Ідея виникла одразу після того, як прочитав книгу і побував у Холодному яру, - розповів Іван Крулько. - Раніше подібні заходи проводилися лише на Західній Україні, нам захотілося зробити щось і тут. Треба руйнувати стереотипи, що повстанці були тільки на Західній Україні. З більшовиками боролися холодноярці. Уся Україна не сприймала червоної тоталітарної доби".

За словами організаторів, гра немає ніякого політичного спрямування.

"Мета — виховання патріотичної молоді. Хлопці виявлятимуть свою кмітливість, спритність, орієнтацію на чужій місцевості", - пояснив Крулько.

"Я буду вболівати за тих, в кого чорний прапор", - сказав Шкляр.

"У будь-якому випадку виграє українська справа. У нас не буде москалів. Буде 2 команди: в однієї - чорний прапор, в іншої — білий, - продовжує Крулько. - Така гра — це не ескалація конфлікту. Я вважаю, що повинна бути політкоректність. Ціную заповіді: "Якщо вдарили по щоці, треба підставити другу", але я такого робити не буду. І молодь так виховувати не буду. Треба вчитися шанувати своє, а ми постійно займаємо захисну позицію".

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині пройде спортивно-патріотична гра "Чорний ворон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути