четвер, 14 березня 2013 19:58

На Ярмарку галицьких продуктів продають овочі втричі дорожчі за звичайні
6

Фото: Фото: Ольга Швед

Два дні на на подвір'ї львівського "Музею ідей" на вулиці Валовій, 19 у рамках І Міжнародного форуму "Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє" тривав Ярмарок галицьких продуктів.

14 фермерів та підприємств із Львівщини привезли на ярмарок екологічно чисту та перевірену продукцію із власних господарств. Можна придбати молочні продукти, фрукти, овочі, випічку, кондитерські вироби, мед, м'ясну продукцію.

"У Німеччині знають толк у екологічній їжі. Там готові переплачувати, але знати, що від добрив та хімії не буде раку. Був там на виставці екологічної продукції.У нас ще про це не надто думають, а дивляться на ціну. А вона на 200-300% більша ніж на базарі. Мої овочі не просто екологічно чисті, вони життєдайні", - каже Богдан Костів. Чоловік привіз овочі із села Поляни Золочівського району, що на Львівщині. У власному господарстві на 18 гектарах землі вирощує екологічну продукцію.

Кілограм картоплі продає за 4.5 грн., буряків - 5 грн., капусти - 4 грн. Гуртом можна придбати дешевше у півтори-два рази.

Богдан Тур із міста Мостиська вирощує свиней. Годує їх зерном, не додає комбікорму чи добавок для росту. На ярмарку пропонує спробувати свинину- гриль за 30 гривень сто грам та печені ковбаски, картоплю.

"Свининка молоденька- 45 кілограм, не жирне м'ясо. Маринували два дні - натирали шкіру олією, товченим тмином, перцем, лавровим листом. Хто спробує моє домашнє м'ясо - перестане їсти куплену свинину", - каже господар.

Упродовж двох днів на Ярмарку тривали майстер-класи по приготуванні страв за галицькими рецептами, а усіх охочих пригощали борщем, звареним на свіжому продукті із екологічних продуктів.

Зараз ви читаєте новину «На Ярмарку галицьких продуктів продають овочі втричі дорожчі за звичайні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути