неділя, 26 травня 2013 17:49

На алеї зірок відкрили зірку керівнику хору Верьовки
28

Фото: Фото: Тарас Подолян

В суботу, 25 травня, на зірковій алеї в столичному Пасажі відкрили зірку з іменем Анатолія Авдієвського. Він генеральний директор, а художній керівник та головний дирижер хору ім.Г.Верьовки. Особисто привітати Анатолія Тимофійовича приїхали міністр культури України Леонід Новохатько, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов. Із відеозверненням з привітаннями також звернувся перший Президент України Леонід Кравчук.

"Я, на жаль, не можу бути присутній на церемонії, бо цього вечора в мене виходить заміж онука. І я на тому святі також маю сказати слово", - зазначив екс-президент.

Анатолій Авдієвський - герой України, народний артист, лауреат Національної премії
ім. Т.Шевченка. Хор ім. Верьовки він очолює вже майже 50 років. Є автором програм українських народних пісень, колядок і щедрівок. Створив майже 80 обробок народних пісень та музично-хорових творів. Вперше ввів у народний хор жіночі академічні голоси.

Акція "Зірка України" заснована у 2001 році і проходить за підтримки Міністерства культури України. Раніше площа зірок знаходилася поблизу Жовтневого палацу. Але у 2010 році її перенесли до Пасажу. Зараз там вже є зірки футболіста та тренера Олега Блохіна, легкоатлета Сергія Бубки, гімнастки Лариси Латиніної, оперної співачки Євгенії Мірошниченко, актриси Ади Роговцевої, актора Богдана Ступки та ін.

Зараз ви читаєте новину «На алеї зірок відкрили зірку керівнику хору Верьовки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути