понеділок, 24 жовтня 2016 13:04

Мухомори у животі і очі з розплавленого скла - пройшов салон "Модна лялька"
10

Фото: Тарас Подолян

Минулими вихідними у столичному Міжнародному виставковому центру пройшов салон "Модна лялька". Свої роботи показали майже 200 українських та закордонних майстрів.

"Свою роботу назвала "Дивна квітка". Коли робила цю ляльку, хотіла передати аромат квітів. Робила це всіма можливими способами. Відвідувачі кажуть, що мені це вдалося. Вже кілька разів цю ляльку хотіли купити. Всім відмовила. Продавати її не хочу. Мрію, щоб вона завжди стояла в моєму будинку. Коли дивлюся на неї, здається, що кімната наповнюється ароматом квітів і трав", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua учасниця виставки Лариса Вронська з Одеси.

Свою ляльку майстриня робила рік.

"Для обличчя використала спеціальну глину. Очі зробила зі скла, пофарбованого вітражними фарбами. Щоб у ляльки рухалися руки і ноги, прикріпила їх за допомогою мідного дроту. Наряд ляльці шила із мережива. Вже готовий костюм, фарбувала різними кольорами. Могла б закінчити і швидше. Але часто не мала потрібного мережива чи намистини. Поки шукала, робота зупинялася", - додала вона.

Майстриня Марія Зіненко з Києва привезла на виставку фарфорових ляльок. Всі мають світле волосся. Очі у них зроблені із розплавленого скла. У кожної у животі видно серце, яке світиться в темряві. В однієї біля нього намальовані мухомори. Вони теж світяться вночі.

"Щоб зробити одну ляльку, треба не менше одного місяця. Найважче робити очі. Постійно треба слідкувати за температурою в печі. Якщо низька, скло може недостатньо потріскатися, за надто високої температуру — просто витече", - поділилася майстриня.

Ляльки Марії коштують $750.

"Мої ляльки найбільше подобаються молодим людям. Такі і купують. Останню ляльку продала 15-річній китаянці. Вона прийшла на виставку разом з братом. Вмовила його купити собі подарунок. Коли хлопець розраховувався, зізнався, що і собі таку хоче. Замовив в мене ляльку-балерину. Пояснив, що працює у цій сфері", - розповіла жінка.

Зараз ви читаєте новину «Мухомори у животі і очі з розплавленого скла - пройшов салон "Модна лялька"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути