понеділок, 18 травня 2015 22:14

Москва офіційно зреклась своїх солдатів, але вимагає "припинити тортури"

Москва офіційно зреклась своїх солдатів, але вимагає "припинити тортури"
Фото: УНІАН

Російське Міноборони офіційно зреклося своїх солдатів, що потрапили в полон на території України, і заявило, що Олександр Александров та Євген Єрофєєв на момент затримання не були чинними військовослужбовцями. Про це в понеділок, 18 травня, повідомляє "Интерфакс- Россия" з посиланням на офіційного представника російського міністерства оборони Ігоря Конашенкова.

"Захоплені СБУ в Луганській області громадяни Росії Олександр Александров та Євген Єрофєєв на момент свого затримання 17 травня не були чинними військовослужбовцями Збройних сил РФ", - заявив генерал-майор Конашенков.

За його словами, відомство перевірило інформацію від української сторони, і з'ясувало що Александров і Єрофєєв дійсно проходили службу в одному із підрозділів Збройних сил Росії і мають військову підготовку.

"Більше того, можу підтвердити, що до нас звернулося керівництво Асоціації ветеранів військ спеціального призначення з проханням вийти за офіційними каналами на Генштаб України з метою припинити знущання над своїми пораненими товаришами з боку СБУ в ході вибивання вигідних свідчень", - додав представник Міноборони.

Напередодні, 17 травня, українські військові заявили про затримання двох "російських військових" з ГРУ. Наступного дня голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що їх притягнуть до відповідальності за тероризм.

Зараз ви читаєте новину «Москва офіційно зреклась своїх солдатів, але вимагає "припинити тортури"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути