пʼятниця, 28 травня 2010 17:07

ММК ім. Ілліча визнав факт продажу комбінату

ММК ім. Ілліча визнав факт продажу комбінату

На ММК ім. Ілліча визнали факт продажу комбінату, але звинувачують нових власників у злочині. Брокер на користь рейдерів скористався довіреністю, виданою йому на інші цілі, і таємно оформив операцію з купівлі-продажу акцій підприємства.

Про це повідомив Gazeta.ua начальник прес-служби підприємства Магера Сергій Васильович.

Раніше голова правління "ММК ім. Ілліча", народний депутат України Володимир Бойко заявляв, що чутки про продаж комбінату - ні що інше, як підступи рейдерів. Він так само звинувачував розділ Державного комітету із сприяння підприємництву Михайла Бродського в пособництві захопленню підприємства.

За новою інформацією - нові власники скористалися ситуацією, пов'язаною з підготовкою правлінням комбінату ВАТ "ММК імені Ілліча" до персоніфікації акцій і їх переоформленням усередині орендарів.

"Ми з'ясували механізм переходу акцій, - сказав Магера. - За спиною у керівництва підприємства біржовий брокер здійснив операцію, яку йому не доручали".

Як повідомлялося, в середу, 26 травня, представник "Формігос Холдинг ЛТД" (Кіпр) Борис Подільський і представник компанії "Рівейн ЛТД" Ілля Горн, що назвали себе представниками нового власника ММК ім. Ілліча, заявили про придбання ним в травні 2009 року 100% акцій "Ілліч-Сталь" і намірі через збори акціонерів увійти до управління меткомбінатом.

"Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" - це відкрите акціонерне суспільство. Другий за величиною меткомбінат України. На ньому працюють 60 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «ММК ім. Ілліча визнав факт продажу комбінату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути