середа, 24 червня 2015 21:50

Митрополит УПЦ Олександр Драбинко готовий вступити в протистояння з патріархом УПЦ КП Філаретом

Митрополит УПЦ Олександр Драбинко готовий вступити в протистояння з патріархом УПЦ КП Філаретом
Фото: ru.tsn.ua

Митрополит УПЦ Олександр Драбинко мітить на місце предстоятеля об'єднаної української православної церкви і готовий вступити за нього в протистояння з патріархом УПЦ КП Філаретом. На це вказує висока інформаційна активність Драбинко, вважає політолог, Директор Українського Інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник. Про це він заявив у коментарі нашому виданню.

"Ціла серія інтерв'ю з митрополитом Олександром Драбинко і активний посів новин за мотивами цих інтерв'ю за останні кілька тижнів говорять про одне: він почав передвиборну кампанію на пост предстоятеля майбутньої об'єднаної православної церкви. Зараз, коли тема об'єднання всіх українських православних церков в одну знову на слуху, для Драбинко дуже зручний момент, щоб заявити свою кандидатуру на пост глави майбутньої церкви. В останні роки він активно намагається представити себе єдиним духовним та ідеологічним спадкоємцем покійного митрополита Володимира. В очах більшості прихожан - це дуже вагомий аргумент ", - сказав політолог.

У той же час, Руслан Олегович підкреслив, що глава УПЦ КП патріарх Філарет давно бачить себе предстоятелем об'єднаної церкви і так просто не віддасть цей титул нікому. "Упевнений, Драбинко прекрасно це розуміє. І його активна інформаційна кампанія, говорить про те, що він налаштований на серйозну боротьбу ", - заявив Руслан Бортник.

Ще за темою: "Яку гру веде митрополит Олександр Драбинко?"

Зараз ви читаєте новину «Митрополит УПЦ Олександр Драбинко готовий вступити в протистояння з патріархом УПЦ КП Філаретом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути