середа, 22 червня 2016 13:48

Місцеві чиновники можуть забрати орендовану землю - український дипломат про бізнес в Ефіопії

Місцеві чиновники можуть забрати орендовану землю - український дипломат про бізнес в Ефіопії
http://african.com.ua/

Бізнес для іноземця в Ефіопії – серйозний виклик. Там держава не налаштована на співпрацю з міжнародними компаніями. Місцеві чиновники можуть раптово попросити повернути орендовану землю без жодних компенсацій. Розповів український дипломат Олександр Буравченков в інтерв'ю порталу "Центр дослідження Африки".

"Українські бізнесмени неодноразово ставали жертвами втручання держави в бізнес. Наприклад, коли хотіли займатися вирощуванням й продажем худоби. Вони привозили обладнання, пігулки для худоби. Давали робочі місця місцевим мешканцям. Вирощували худобу. Через деякий час держава вирішувала, що на місці ферми треба побудувати дорогу чи склад і бізнесмену казали: "Вибачайте, землю вам в іншому місці дадуть або продайте цей бізнес"", - розказав дипломат.

Шанси через суд вирішити питання – мізерні. Адже в Ефіопії місцевий, навіть при очевидній для всіх своїй провині, має 99% шансів бути виправданим у суперечці з іноземцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 років тому в Ефіопії ходили на полювання зі списом - раритетні фотографії

Також з Ефіопії складно вивести зароблені гроші - компанії можуть місяцями очікувати на конвертування національної валюти в долари.

"Якщо в якоїсь великої організації накопичується маса місцевої валюти, ефіопський бир, вона має отримати дозвіл від Нацбанку, щоб гроші конвертувати по місцевому курсу і вивезти за кордон. Проблема в тому, що такої кількості грошей часто немає. Тому компаніям доводиться певний час проводити у т.з. "чергах очікування", доки назбирається необхідна сума", - додав Олександр Буравченков.

У 2015 році Україна експортувала в Ефіопію товарів на майже $140 млн, повідомляє МЗС. Це, переважно, чорні метали, вироби з них, зернові та електричні машини. В Україну з Ефіопії потрапляють головним чином бобові культури та кава.

Зараз ви читаєте новину «Місцеві чиновники можуть забрати орендовану землю - український дипломат про бізнес в Ефіопії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути