пʼятниця, 26 грудня 2014 10:56

Миропольська паперова фабрика просить у влади захисту від рейдерів

Про це заявили представники фабрики. За словами директора підприємства О. Шаульського, на підприємстві вже більше, ніж два місяці орудують невідомі люди зі зброєю. Ще в жовтні поточного року вони захопили приміщення паперової фабрики. З того часу жодної реакції, а тим більше дій, направлених на відновлення законності на підприємстві, органами влади здійснено не було. Попри те, що офіційні представники влади – прокурор Романівського району, начальник УМВС України в Житомирській області та ін. отримали ряд звернень з проханням дати відсіч рейдерам.

Як повідомили власники Миропольської паперової фабрики, весь цей час озброєні люди незаконно господарювали на підприємстві. Здійснювали виробництво, за готівку відпускали готову продукцію, не сплачуючи при цьому жодних податків. Крім того, перестали обслуговувати очисні споруди фабрики, що може привести до екологічної катастрофи місцевого рівня.

Як пояснює директор підприємства, справа Миропольської паперової фабрики є дуже поганою рекламою інвестиційного клімату Житомирської області. В умовах, коли власника фактично викидають з фабрики, а влада на це ніяк не реагує, мало хто ризикне вкласти кошти в розвиток регіону. Жодні заяви, в тому числі керівництва області, не переконають в тому, що право приватної власності тут захищають, якщо буде чинитися таке свавілля.

Під тиском цих обставин, власники Миропольської паперової фабрики змушені були звернутися до голови СБУ Валентина Наливайченко, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генерального прокурора України Віталія Яреми з проханням втрутитися в цю ситуацію.

За словами директора фабрики, власники підприємства будуть захищати свої права, оскільки в даному випадку мова йде не лише про Миропільску паперову фабрику, а загалом про українську економіку та її майбутнє. "Якщо не подолати рейдерство і кришування незаконних схем на місцевому рівні, в Україні стане сірою зоною для інвесторів і криза буде лише поглиблюватися", - йдеться в заяві.

 
 
 
Зараз ви читаєте новину «Миропольська паперова фабрика просить у влади захисту від рейдерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути